De nieuwe en eerste vastgoedregisseur van de Amersfoortse binnenstad is aangesteld. Ook wel als matchmaker aangeduid, wat al deels onthult waarvoor de rol bedoeld is. Hij gaat aan de slag om ondernemers te trekken naar de binnenstad. Zo geeft hij invulling aan leegstaand of leegkomend vastgoed en draagt hij bij aan het versterken van de deelgebieden. Hij benadert hiervoor bestaande ondernemers zijn uit Amersfoort, uit de regio of uit de andere 10 winkelgebieden, die nog niet actief zijn in de binnenstad, maar ook landelijke ketens of nieuwe initiatieven.

De nieuwe matchmaker Corneel Jonkers was de afgelopen 6 jaar werkzaam bij een onderneming, die gevestigd is bij de voormalige Prodentfabriek, en kent de binnenstad vanuit daar al redelijk goed. In het verleden was hij actief in de vitalisering van centra, vastgoedontwikkeling, herbestemming en gebiedsontwikkeling. Daarvoor heeft hij nog een aantal jaar HEMA filialen geleid in Amsterdam en Zeist.

De komende periode zal de matchmaker gebruiken om goed in kaart te brengen, waar  de leegstand zich nu bevindt en aan wat voor soort invulling er behoefte is in dat gedeelte van de binnenstad. Hij maakt daarvoor zoveel mogelijk gebruik van al aanwezige bronnen, zoals de Detailhandelsnota, bestaande visies, Funda in business en gesprekken met ondernemers, eigenaren, de centrummanager en anderen. Ondertussen begint hij al met het benaderen van partijen die interessant kunnen zijn voor de binnenstad van Amersfoort.

De matchmaker Corneel Jonkers is bereikbaar via 06 41 01 02 17 of  corneel@projectbo.nl.

Deze functie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Gemeente Amersfoort, de OBA en de VEBA.